Kick off langrennsesongen!

Vind IL ønsker velkommen til sesongens første langrennstrening for alle skigruppene mandag 8. oktober kl. 18.00 - 19.30. Nytt for år et er skileik for de yngste! Les mer her.

Mandag 8. oktober kl. 18.00 – 19.30 er det KICK OFF for alle skigruppene. Her blir det først en kort samling inne på Vindhytta, før vi tar ei morsom treningsøkt ute. Etterpå samles vi inne og koser oss med frukt og saft.

Hver mandag f.o.m. 8. oktober kl. 18.00 kommer vi til å drive variert aktivitet på barmark frem til snøen kommer. Så fort det blir forhold til det, henter vi fram skiene. Det gleder vi oss veldig til!


Treningsgrupper:

Skileik født: 2010-2011-2012

Trenere: Jan Petter Ramstad, Tor- Erik Berg, Jostein Fuglerud


Gruppe 4 født: 2009

Trenere: Knut Arild Bakke, Frode Farstad, Anne Stine Bakke


Gruppe 5 født: 2008-2007

Trenere: Øystein Myrland, Anders Gule, Cato Nielsen, Mari Thune


Gruppe 6 født: 2006 -2004

Trenere: Elin Kjeldsberg, Janne Østlien


Ved spørsmål: langrenn@vindil.no


Nytt for året; Vind IL organiserer skileik for de yngste! Skileik er lek og moro, både med og uten ski, for barn i alderen 1. til 3. klasse.

Før vinteren kommer vil treningene foregå på barmark. Trening med lek og løp hvor vi har joggesko (gjerne med ullsokker i skoene), lett løpetøy gjerne med tynn ull under, buff, lue og varme vanter. På skileik er det varierte øvelser hvor barna tilegner seg skiferdigheter gjennom lek. Mye av treningen vil foregå i mindre grupper etter ferdighet for å gi barna god mestring. Når snøen kommer fortsetter vi leken, men da med ski på!


Tid og sted
Vind idrettsplass, mandag kl. 18.00 – 19.00.


Vi starter opp i UKE 41, 8/10. og holder på til påske! En herlig og lang sesong!


Priser
Alle som deltar på aktivitet i Vind må være medlemmer. I tillegg kommer treningsavgift for utøvere født 2011 og eldre.fra 2.e klasse


Klær
Vi elsker ull, herfra til evigheten. Innerst. Lag på lag om det er kaldt. Vindtett gjør seg utenpå. Votter, buff og lue må man ha.!


Skiutstyr
Barna skal lære både skøyting og klassisk teknikk og det anbefales et par universalski. Smørefrie ski og felle ski anbefales ikke..
Skilengden regner vi (helt opp til barnet er 140cm) med ca barnets lengde + 15cm. For lange ski blir fort vanskelig å bruke for en liten kropp. Ikke la barna vokse INN i ski. Bedre med litt for korte enn litt for lange.

Klassisk staver skal gå til skulderkulen, når man står med sko på.

Barneskisko i riktig størrelse og fra str 33 anbefaler vi kombisko. Særlig de eldste skileikbarna vil ha glede av dette. Kombisko brukes til både klassisk og skate.

For at barna skal ha det moro på ski bør dere sørge for at ski er preparert til den stilart barna skal benytte. Uten smøring på skøyting og med smøring på klassikk. Det blir arrangert smørekurs der man får enkle tips og som viser at man kommer langt med skrape og 2 typer feste smøring.


Bruktmarked: Det er fint å kjøpe brukt utstyr. Vi har en egen facebookside hvor mye legges ut!


Hva gjør foreldre mens barna trener
Foreldre skal ikke være på treningsfeltet mens barna trener. De som tror at de må være i nærheten av barnet kan melde seg som voksenhjelper. Da får dere et godt innblikk i treningen, og kan vandre mellom grupper iført en gul vest, samt være til nytte og få være med der barna er!


Voksenhjelper
Dette er en fantastisk mulighet til å være med der barna er aktive. Vi lover at det er enda mer verdt når barna blir større!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift