God Jul alle Vind-ere

Enda et Vind-år har gått og det er på tide å oppsummere litt og se fremover mot 2018.

Vind Idrettspark, Julen 2017.

Alle som ferdes på Vind lar seg imponere av all aktiviteten som skjer i løyper og på baner.

Det er veldig inspirerende å se alle i aksjon, det håper jeg alle andre også syntes.

2017 var året da Gjøvik Swans ble en del av klubben vår etter å ha vært assosiert medlem i 2016. De presterte jammen meg å rykke opp til 1 divisjon som er nivå 2 i Amerikansk Fotball, forøvrig det samme nivå som både håndballen og ishockeyen i Gjøvik spiller på. i 2017 stilte de U19 lag for første gang og i 2018 er målet å stille både U17 og U15 lag - det er sprekt satset.

2017 var året da både Mathilde S. Myrvold og Ansgar Evensen blir juniornorgesmestre i langrenn, Ansgar tilogmed 2 ganger. Mathilde deltar i junior VM i Park City og blir beste Norsk som nummer 5 på sprinten. Legger vi til de mange barn, unge som både trener og går klubbrenn hver uke er det en utrolig god langrenns-aktivitet på Vind. Ansgar mottok også Gjøvik Kommunes idrettsstipend under Gjøvik Galla 4.november.

2017 var året da Vind IL startet egen bordtennisgruppe. Denne har gjennom høsten vokst og det er 25 registrerte utøvere, men det har vært så mange som 40-45 navn innom på treninger. Kanskje finner noen nettopp sin idrett i bordtennis?

2017 var året da vår meget aktive ressursgruppe mottok Gjøvik Kommunes frivillig-pris under Gjøvik Gallaen , 4. november. Denne spreke gjengen jobber dugnad veldig mange tirsdager gjennom året. Vil du være en del av denne gjengen er det bare å ta kontakt.

2017 var året da Vind IL arrangerte: Madshusstafetten, Vindrennet, GT-Karusellen i terrengløp, CC-Løpet, Mjøsa terrengsykkel Cup, Gjøvik Cup, TINE Fotball skole, Adidas Talentskole og Adidas Cup. Vi bidro på Den store Quizen i Campus og på Totens Tøffeste i sentrum i tillegg til alle klubbrenn, fotballkamper osv. Under alle disse arrangementene og den daglige innsatsen som tillitsvalgte, trenere og ledere har dere jobbet ca. 26000 dugnadstimer - det er intet mer enn imponerende hvilken innsats men legger ned hvert år - tusen takk!

2017 var året da det ble spilt over 3000 fotballkamper med Vind lag involvert, ca 80. klubbdommere og 10 rekrutt- og kretsdommere var i aksjon. G-2003 ble kretsmestre, G-2004 og J-2003 spilte KM finale. Mange lag har spilt turneringer og vi nevner at i Svennis Cup vant G-2005 sin klasse og flere andre lag gjorde meget gode prestasjoner, UTEN at lag ble toppet men at man heller stiller med jevne lag. Gratulerer til alle med god innsats! Alle fotballagene får nye drakter til 2018 sesongen. De av barnefotball-spillerne 6-12 som ikke var på avslutningen 18. desember er velkommen til å hente sin velfortjente premie på Vindhytta etter nyttår.

Hva bringer 2018?

Som vi alle er kjent med så har vi hatt et prosjekt gående noen år, kalt Multisporthall. Uten at folk flest har merket så mye til det så er denne jobbingen intensivert i høst og vi er i skrivende stund i forhandlinger med aktuelle tilbydere. Før en avtale er trygt i havn kan vi ikke si så mye, men vi som jobber med dette er optimister. Her er det bare å følge med.

Mange av dere voksne er nok godt oppdatert på medienes stadige søkelys på både toppidrett og barneidrett og alle feilene som gjøres, f.eks. unger som sliter seg ut, man trener feil, man er utålmodige, det er foreldre med enorme ambisjoner på egen barns vegne, man trener for lite, man trener for mye, man trener med for lite variasjon, man spesialiserer for tidlig, man er for resultatfokusert osv. osv. osv.

Det vi i Vind Idrettslag ønsker å ha som fokus til enhver tid er hva er det som er best for de aktive? Hva er det som motiverer dem for å drive med idrett? Er det greit å tape en kamp eller bli nr. 20 i langrenn så lenge man var litt bedre enn sist og man gjorde det man trente på? Stikkord her som i mange andre sammenhenger er kompetanse og tålmodighet.

Uansett svar på slike spørsmål, er jeg sikker på at alle Vindmedlemmer syntes det er veldig bra å være en del av denne klubben og det håper jeg alle gir sitt bidrag til - hver dag. Vi har et stort ansvar for å bevare gleden ved bevegelse og aktivitet fra barna er små.

Topp Kvalitet - Ren Idrettsglede.

Ta godt vare på hverandre og sørg for å komme dere ut på ski, eller i annen aktivitet - GOD JUL.

Ketil Gjerde, daglig leder


©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift